неделя, 27 февруари 2011 г.

Как да използваме кола маска

Преди да започнем да изпробваме нещо ново ние трябва да се запознаем с начина му на употреба и полезните действия. 
Несъмнено кола маската има изключителен ефект върху обезкосмяването на човешкото тяло. Той е дълготраен, евтин, широкоразпространен, с множество различни видове кола маски, с традиции от векове.

 Но как точно трябва да го използваме, ще прочете в следващитете редове.

Преди да се решите да се епилирате посредством кола маска, трябва да изберете точният модел за вас според това какви са Ви космите – дебели или тънки, кожата ви чувствителна ли е или не, алергични ли сте към някои видове съставки. След като си отговорите на горните въпроси следва изборът на конкретен модел – гореща, топла, студена. Като горещата и топлата кола маска се затоплят посредством необходими съдове, а при горещата кола маска е необходимо да се отиде при козметик. Температурата е над 40 градуса по Целзий. При студената кола маска единствено трябва да е загреем с длани, докато стане достатъчно еластична и стане лепката, така че да може да се нанесе на определеното място. След определяне на това, трябва да вземем предвид и какъв тип кола маска ни трябва – плътна или с допълнително съдържание на определени съставки.

Начин на използване

Преди да започнете да нанасяте кола маската трябва да разтъркате с ръка проблемното място, за да може косъмчетата да „щръкнат”. След това нанасяте консистенцията срещу посоката на растеж на косъма. Тя загубва част от топлината си и обгръща косъмчетата, като същевременно се и стяга. Налагате върху слоя една платнена или хартиена лента и издърпвате бързо и рязко пак срещу растежа на косъма. След като изпълнили всичко, както трябва няма нужда да повтаряте процедурата отново поне 2 седмици. При продължително използване се наблюдава оредяване и изтъняване на космите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар