неделя, 27 февруари 2011 г.

Кола маска или защо да изберем нея

Понякога простите неща са наистина гениални, както в случая е кола маската. Измислена по време, в което е нямало голям избор на начини за обезкосмяване. Тя се е развила от домашно направена до такава създадена от козметични компании... останала от вековете и развила се в наше време.  Методът е с доказан сравнително дълготраен ефект, а не както със самобръсначките – бързо, но нетрайно.
Кола маската се нанася на тънък слой на проблменото място срещу посоката на косъма. На по-чувствителни места, субстанцията трябва да се разположи на по-малки зони. Нанесеният слой се сгъстява около космите и ги обхваща по-добре. Те се изкубват заедно с корена и фуликулите им. Премахването на кола маската от тялото трябва да е бързо и рязко пак срещу посоката на растеж на косъма. При продължителна употреба, окосмяването се намаля, космите се изтъняват и болката при използването на кола маска намаля.
В миналото домашно направената кола маска се е приготвяла с подръчни средства – захар, вода, лимонен сок. Предпролага се, че даже Клеопатра е използва кола маска за премахване на ненужните косми по тялото си. Днес кола маска се произвежда от различни билки, смоли, антиалергитици, парафин, восък и т.н. Днес козметичните компании се разиват с големи темпове и постояно се създават нови подобрени продукти. Пример за това са многобройните видове кола маски, за всякакъв вид косми и с всякакви допълнителни съставки. Иновативните неща в продукта са „рол-он”-ите. Чрез тях нанасянето на необходимият слой кола маска става бързо и лесно, цената им е изключително поносима. Не трябва да забравяме, че и количеството кола маска, изразходено чрез „рол-он” е по-малко. С други думи по-икономично е използването на такъв тип кола маска. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар